Képzés megnevezése : Rehabilitációs nevelő, segítő

OKJ azonosító : 54 762 01

Nyilvántartásba-vételi szám : E-001408/2016/A013

A képzés célja:

A rehabilitációs nevelő, segítő elhivatott a fogyatékossággal élő személyek segítésében, rehabilitációjában, toleráns, empatikus személyiségével fordul hozzájuk és problémáikhoz.

A rehabilitációs nevelő, segítő fő tevékenysége a fogyatékossággal élő emberek személyes szükségleteinek felmérése, tekintettel a helyi viszonyokra. Részt vesz az egyéni fejlesztési, gondozási, illetve rehabilitációs terv kidolgozásában, a helyi minőségbiztosítási rendszer kialakításában. A fogyatékossággal élő embert támogatja az önálló döntéshozatalában, az önellátó tevékenységekben és a normalizációs elven alapuló életfeltételek kialakításában, ezáltal elősegíti a személy társadalmi beilleszkedését. Amennyiben szükséges, a fogyatékossággal élő személyt segíti a mindennapos és a kreatív tevékenységek végzésében segíti munkatevékenységét, fejlesztő, sport és szabadidős tevékenységeket szervez. Egyéni és csoportos fejlesztő tevékenységhez nyújt személyi segítséget, részt vesz a fogyatékossággal élő személy rehabilitációjában. Feladata továbbá a fogyatékossággal élő személy nemi identitásában, szexualitásában ezek adekvát megélésében, párkapcsolatában való támogatása.

Feladata továbbá a konfliktuskezelés, a fogyatékossággal élő személyekkel kapcsolatos visszaélések megelőzése, azok feltárása, kezelése és mindezek dokumentációja.

Képzési forma: iskolarendszeren kívüli szakképzés

Iskolai végzettség: érettségi vizsga

Szakmai végzettség: nem szükséges

Szakmai gyakorlat: nem szükséges

Egészségügyi alkalmasság: nem szükséges

Képzési idő összesen: 1300 óra

Megengedett hiányzás: képzés összes óraszámának 20%-a

A képzés zárása

A képzés valamennyi modulzáró vizsgájának eredményes, min. 51 %-on történő teljesítése.

A képzés elvégzéséről szóló igazolás kiadásának feltételei: A komplex szakmai vizsga sikeres letétele.

A képzés költségei :

-A tanfolyam díja : nettó 210.000Ft + 0% ÁFA

-Vizsgadíj : 45.000 Ft

Részletfizetési lehetőséget biztosítunk !

Bővebb tájékoztatás, jelentkezés

Szécsi Szilvia, szakmai vezető: 70/623-6327